Een goede beheersing van het project is een sterk argument tegenover de concurrentie.

Xavier DUMAS,

van de Schmidt winkel in Montauban (Frankrijk) open sinds juli 2009.
Waarom hebt u gekozen voor inbouwkeukens uit alle andere winkelberoepen ? Voordat ik me aansloot bij het netwerk, was ik klant van het merk Schmidt met grote waardering voor de commerciële aanpak. Ik zag me al meteen als bedrijfsleider van een keukenwinkel. De keuken is een van de weinige producten die op maat worden gemaakt. Dat betekent dat er een nauwe relatie met de consumenten nodig is om hun vertrouwen te hebben tot aan de uiteindelijke installatie. Er kunnen verschillende maanden van luisteren voorafgaan aan de verkoop en de definitieve installatie van een project. Dat is het hele belang van het ontwerpen van een keuken. Men moet professioneel zijn tijdens het ontwerpen en de verkoop maar men moet zich vooral goed organiseren om de klant te tevreden te stellen op het cruciale moment : de installatie.
Dit aspect van het beroep staat me niet tegen, integendeel het is wat mij ervan heeft overtuigd dit beroep te kiezen. Een goede beheersing van het project is een sterk argument tegenover de concurrentie en een groeiende weerklank op het Internet.

Waarom hebt u het merk Schmidt gekozen ? Ik heb Schmidt gekozen omdat het een familiebedrijf is en de onbetwiste leider van zijn branche. Naar mijn mening de grootste deskundigheid wat betreft zijn product en de animatie van zijn netwerk. Behalve het feit dat de bekendheid van Schmidt als een natuurlijke leverage werkt op het succes van een winkel, zorgt deze handelsnaam ook voor opleidingen en unieke managementtools in deze bedrijfssector. Oorspronkelijk kom ik van een andere sector, maar ik vond in Schmidt een efficiënte partner die mij in staat stelde om voor mezelf te beginnen met een eerste sleutelklare Cuisinella winkel in Montauban. Na een jaar heb ik mijn leiderspositie versterkt in Montauban door een nieuwe Schmidt winkel te openen.

Wat is uw huidige situatie ? Na een jaar te hebben gedraaid heeft de Schmidt winkel van Montauban een omzet van twee miljoen euro gerealiseerd, overeenkomstig onze doelstellingen en is hij de 3e grootste van de regio zuidwest. Ik bereid mijn team momenteel voor om een derde unit te openen. Zegt men niet : Nooit twee zonder drie ? Wordt vervolgd …